De meeste gestelde vragen

1.  Hoe wordt de collectieve inkoopactie op zonnepanelen en op spouwmuur-, vloer- en dakisolatie vormgegeven?

De gezamenlijke inkoopactie wordt samen met de gemeenten Drechterland, Enkhuizen, Hoorn, Medemblik en Stede Broec georganiseerd. Gezamenlijke inkoop betekent dat er met een grote groep huiseigenaren tegelijk maatregelen worden ingekocht. De organisatie Winst uit je woning is verantwoordelijk voor het selecteren van leveranciers en hanteren strenge voorwaarden, waardoor kwaliteit, service en garantie wordt gewaarborgd. De selectie vindt plaats op basis van een strenge veiling, waarbij prijs, kwaliteit en klanttevredenheid de belangrijkste criteria zijn. Voor meer informatie over Winst uit je woning klik hier.

2Waarom biedt het maatwerkadvies van de stichting Puur Slim West-Friesland je het beste stappenplan om je woning naar zeer energiezuinig te verduurzamen en mogelijk ook gasloos.

Het maatwerkadvies van Puur Slim West-Friesland wordt gemaakt door het onafhankelijk ingenieursbureau E-Trias ingenieurs. De berekening gebeurt met het internationaal erkende passiefhuis rekenprogramma. Het is een circa 30 jaar bestaande rekenmethodiek die continu gemonitord en geactualiseerd wordt. Het programma is zeer complex en vergt veel bouwfysische -en bouwkundige kennis maar levert zeer nauwkeurige uitkomsten. Deze waarheidsgetrouwe nauwkeurigheid is met geen enkel ander programma te bereiken. Voor meer informatie over E-Trias ingenieurs klik hier.

3. Hoeveel kost het maatwerkadvies?

Puur Slim West-Friesland werkt in West-Friesland met gemeenten samen om grootschalige wijkacties vorm te geven. Vanwege de schaal van deze wijkacties en de betrokkenheid van gemeenten en bouwondernemers kan Puur Slim West-Friesland via E-Trias ingenieurs op vooraf geselecteerde woningtypes met een meer eenvoudige architectuur het advies voor 149 euro aanbieden.

Wilt u een prijsopgave voor wat een maatwerkadvies voor uw woning kost? Stel dan de vraag via het contactformulier.

4. Zijn er momenteel subsidies beschikbaar?

Op de website van Duurzaam Bouwloket kunt u zien welke lokale regelingen voor u beschikbaar zijn.

5. Is ‘jouw woonplan’ van stichting Puur Slim West-Friesland voor nieuwbouwwoningen of bestaande woningen?

Jouw woonplan kan zowel voor nieuwbouw als voor bestaande woningbouw gebruikt worden.

6. Is ‘jouw woonplan’ van stichting Puur Slim West-Friesland ook voor VvE’s, woningcorporaties, particuliere beleggers, ontwikkelaars en bedrijfspanden?

Ja, de methode achter jouw woonplan is het PassiefHuis PlanningsPakket. Deze is inzetbaar voor alle type gebouwen en voor alle type gebouweigenaren.

Bent u een woningcorporatie, particulier belegger, ontwikkelaar of eigenaar van een bedrijfspand? Stichting Puur Slim West-friesland kan van uw vastgoed exact in kaart brengen met welke investeringen en materialen – bouwkundig en qua installatie – een optimaal resultaat wordt bereikt tussen energiezuinigheid en rendement van een renovatie of een nieuw te bouwen gebouw.

7. Bent u een bouw- of installatiebedrijf met een opdrachtgever die een woning vergaand wil verduurzamen?

Puur Slim West-Friesland kan exact voor u in kaart brengen met welke investeringen en materialen – bouwkundig en qua installatie – een optimaal resultaat wordt bereikt tussen energiezuinigheid en rendement voor uw klant.

8.  Ik heb een vraag die hier niet bijstaat.... 

Dan kun je het beste even contact met ons opnemen.

Jeroen Veeken

T: 0228 - 594900

E: jeroenveeken@toekomstgroep.nl